VINTECH será un salón que proporcionará tecnoloxía, maquinaria, equipos, programas informáticos,... ó sector vitivinícola e impulsará o crecemento das empresas vinculadas a este área, na medida en que favorecerá intercambios comerciais e relacións entre profesionais, ademáis das xornadas técnicas que se celebrarán durante o evento.

O público ó que vai dirixido é:

Profesionais do sector:
Viticultores, bodegueros, bodegas…
Distribuidores, importadores/exportadores de bebidas.
Comercio maiorista e minorista.
Hostelería, restauración e grandes cadeas (híper-súper).
Profesionais e especialistas en equipamento comercial
Enólogos, Enxeñeiros Agrónomos, Técnicos de Laboratorios Enolóxicos, encargados de Adega.
Docentes/Estudantes.
Xornalistas e prensa especializada.
Afecionados do sector.
Tendas especializadas.
Público en xeral.

PROGRAMA XORNADAS TÉCNICAS VINTECH

  

DATA: LUNS 26 DE ABRIL DE 2010

LUGAR: SALA TERRAS GAUDA - RECINTO FEIRAL FEXDEGA

 

MAÑÁN-XORNADAS TÉCNICAS WINETECH

 

9.30 a 10.00h.- Recepción de asistentes

 

10.00 a 10.30h.- Inauguración e apertura

 

As novas tecnoloxías a disposición do sector

10.30 a 11.30h.- “Internet como ferramenta de comercialización. Dificultades  fiscais”

Poñente: D. Pau Roca Blasco. Secretario Xeral da Federación Española do Viño.

 

11.30 a 12.15h.- “Novas tendencias TIC para o sector”

Relatores: D. Santiago Argüeso Armesto, Pexego Sistemas Informáticos

               D. Alfonso Pérez Quintáns Graña, Aula de Productos Lácteos de la Universidad de Santiago de Compostela.

 

12.15 a 12.45h.- PAUSA CAFÉ

 

Investigación aplicada: casos de éxito

12.45 a 13.30h.- “Desenvolvemento de sensores comerciais para o control do proceso de

obtención do viño”

Relatores: D. Jorge Marcos Acevedo. Equipo de Electrónica de Potencia Universidade de Vigo

D. Camilo Quintáns Graña. Equipo de Deseño de Sistemas Electrónicos Universidade de Vigo.

 

13.30 a 14.15h.- “Novos xeitos de valorización dos viños brancos de Galicia e dos seus subproductos de vinificación: estudo do seu potencial antioxidante e vías de

aproveitamento comercial”

Relatores: Dna. Carmen García Jares e Dna. Marta Lores Aguin. Dpto de Química Analítica, Nutrición e Bromatoloxía Universidade de Santiago de Compostela.

 

TARDE –XORNADAS TÉCNICAS WINETECH

 

EstrateXias de tratamento para plagas E enfermedades

16.30 a 17.30h.- “Estratexias de aplicación”

Relator: D. Jose Luís Pérez Marín. Sección de protección de cultivos (CIDA). SIDTA.

              Goberno de La Rioja.

 

17.30 a 18.15h.- “Influencia de novas formulacións comerciais contra mildiu na composición aromática de viños brancos galegos”

Relatora: Dña Beatriz Cancho Grande. Equipo de Investigacións Agroambientais e Alimentarias. Universidade de Vigo.

 

*18.30 a 19.30h.- CATA DE VIÑOS a nOva viticultura galega: viÑos de parroquia, valle, vilLa E viña”

Relator: D. Antonio Portela, Vicepresidente AGASU.

  

DATA: MARTES 27 DE ABRIL DE 2010

LUGAR: SALA TERRAS GAUDA - RECINTO FEIRAL FEXDEGA

 

MAÑÁN: XORNADAS TÉCNICAS WINETECH

 

NOVAS PRÁCTICAS ENOLÓXICAS

10.30 a 11.30h.- “Novas tecnoloxías e retos en elaboración”

Relator: D. Fernando Zamora Marín. Facultade de Enoloxía. Universidade Rovira i Virgili.

 

11.30 a 12.15h.- “Aplicación da criomaceración, enzimas, madeiras e resinas

intercambiadoras na vinificación de variedades galegas”

Relator: D. Ignacio Orriols Fernández. Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia.

 

12.15 a 12.45h.- PAUSA CAFÉ

 

Investigación aplicada: casos de éxito

12.45 a 13.30h.-“Mantemento do solo: efecto na ecofisioloxía da cepa e o seu

efecto na calidade, aplicabilidade”

Relator: D. Julián García Berrios. Grupo de Protección Vexetal, Viticultura e arbustos

Frutais. Universidade de Santiago de Compostela.

 

13.30 a 14.15h.- “Producción de viños con aromas característicos diferenciais mediante

o uso de levaduras autóctonas galegas. Uso de enzimas inmovilizadas”

Relator: D. Francisco Giráldez Gómez. INNAVES SA.

 

TARDE

 

*16.30 a 18.30h.- “Criterios de Elección de Barrica. Tipo de madeIra, oriXen, tamaño dO grao, tostado E volumen. Cata dun mEsmo viÑo procedente de diferentes barricas de distintos oríxenes, tostes E graos”

Relator: D. Ramón Cendoya, Director General Tonelería Victoria-Radoux.

 

*18.30 A 19.30 – “cata maridaXe de viÑos E queIXos dos conseLLos reguladores de galicia”

Relator: D. Oscar Cidanes, Campeón Galego de Sumilleres 2009 e Carlos Portela de AGASU.

DATA: MÉRCORES 28 DE ABRIL DE 2010

LUGAR: SALA TERRAS GAUDA - SALÓN DE ACTOS - RECINTO FEIRAL FEXDEGA

 

MAÑÁN

 *11.00 a 12.00h.- PRESENTACIÓN : CLUSTER DO ENVASE E EMBALAXE DE EXTREMADURA

Relator: Don Jorge Gruart Vila, Secretario Xeral do Cluster.

 “O TAPÓN DE CORCHO. TRADICIÓN E INNOVACIÓN”

Relator: Dª Silvia Paneque Sureda, Directora técnica de Vinico, S.L.

 

*12.00 a 12.40h.- “ReciclaXe de residuos en Adegas”

Relator: D. Jacob Nielsen, Director Comercial MILTECK

 

*12.40 a 12.50h.- DESCANSO

 

*12.50 a 13.30h.- “Novavila: O enoturismo nas Rías Baixas”

Relator: D. José Luis Vilanova, Empresario e Presidente da Asociación Galega de Enoturísmo Enoturismo.

 

*13.30 a 14.30h.- “SISTEMA DE VALORIZACIÓN Y SEGURIDADE DO VIñO”

Relatores: D. Mariano Rubio Donate, Consejero Delegado de CTOV (CENTRO TÉCNICO OPERATIVO DO VIÑO )

                  D. Cyrille Monnin, Director de Desarrollo CTOV (CENTRO TÉCNICO OPERATIVO DO VIÑO )

 

 

TARDE

 

*16.00 a 17.00h.- “Sogevinus, elaborando Porto desde 1638”

Relator: D. Fernando Oliveira, Blend Master Sogevinus Fine Wines S.A.

 

*17.00 a 17.10h.- DESCANSO

 

*18.00 a 19.00h.- “mesa redonda cos consellos reguladores de viño de galicia”

Moderador: D. Pedro Villamarín, Vicepresidente de AGASU.

 

 

 

*XORNADAS TÉCNICAS VINTECH